FollAvis SN

hand1
Fra Dronninglundcup. Bak fra v: Elin Svennevik og Finn Magnus (trenere), Kamilla Fjellheim, Hanna Auestad, Anne-Sofie V. Olsen, Malin Blomberg, Karoline Lorentzen, Emilie Svennevik. Midtre rekke fra v: Thea Styrkson, Louise Løw, Renate Laumann, Ane S. Halvorsen, Tina Magnus, Vilde Krosshavn, Tiril Viksløkken, Kristine Sundberg, Eline Solstad, Cathrine S. Kvæstad, Christine Modin, Beate Solstad (trener), Ine Bye. Foran fra v: Julie Grønvold, Marie Magnor, Julie Aa.Johannessen, Lisa Ødegård, Marie Michaelsen, Ida Bergmann. Ikke tilstede på bildet: Pernille Seiersten, Karoline T. Andersen og Emilie Fredriksen.

Ski J93 har helt siden håndballskolen som 7-8 åringer hatt som mål å holde på en stor gruppe spillere, for å kunne møte både de sportslige og sosiale utfordringene det er når de kommer i ungdomsalderen. Det begynner vi å se resultater av nå. Allerede nå er det klart at spillergruppen er utvidet til hele 27 spillere denne sesongen.

4 turneringer – 4 pokaler
14-årssesongen startet offisielt 1. mai, og etter en velfortjent pause startet treningen opp 21 mai. Etter kun 1 uke var vi klare for årets første turnering som var Fredrikstad-cup.
Her hadde vi med 2 lag, hvor det ene laget gikk til A-sluttspill, men røyk dessverre ut for finalevinneren Svanesund fra Sverige. Det andre laget derimot gikk helt til B-finalen som de vant mot Torsnes. Denne turneringen ble brukt til sosialt samvær på en hytte, og både jentene og foreldre som var i området storkoste seg hele helgen.
Etter en ny og meget bra treningsperiode i juni, var det klart for årets utenlandsturnering i Dronninglund. Her var 24 spiller med, og hele 16 hadde med familie som lå på hytter osv. Sporty gjort at så mange la deler av ferien til en håndballturnering.

2 lag – 2 finaler i Dronninglund
Ski 2 startet turneringen med et nabooppgjør mot Oppegård, og her var det Oppegård som gikk av med seieren. Litt mer motivert i kamp nr 2 mot Stavanger KFUM 2 resulterte i en klar 9-2 seier for Ski 2. Onsdagen startet med vanskelige forhold, glatte baller og etter en klar 2-1 ledelse, så glapp det på slutten og vi tapte knepent 2-3 mot danske Hjallerup. Strålende forsvar, men litt mange baller skled ut av fingrene i angrep. Siste innledende kamp var mot svenske Lindeskolans IF som vant greit. Det resulteret i mellomrunde B for Ski 2.

Finaleseier i B
Etter å ha slått Oppe­gård 2, Dronninglund 1 og 2 i mellomrunden var Ski 2 klare for B-finale. Finalen gikk mot tyske Kappeln TSV. Lagene fulgte hverandre hele veien og det måtte ekstraomganger til før en vinner var klar – og det var Ski 2 som dro i land seieren!
Med unntak av målvakten, som forøvrig hadde en strålende turnering, kom samtlige spillere på scoringslisten i løpet av turneringen.
Ski 1 startet også veldig tregt etter å ha gått på sletta fra 8 om morgenen til 16, før første kamp mot Fyllingen startet. Tap og irriterte jenter skulle ha revansje dagen etter. Det fikk de mot tyske Kappeln TSV (Ski 2 sine B-finalemostandere). Klar seier 15-6 og litt ovenpå igjen før siste innledende kamp. Her hadde vi en klar ledelse, og rotet det til, slik at vi tapte med ett mål. Ny nedtur – og noe måtte gjøres!

A-finale
Første mellomspillkamp mot Stava­n­ger KFUM 1 ble spilt med stor selvtillit, innsats og innlagte flyvere underveis. Humøret steg og neste kamp mot Astup/Hammelev gikk greit med 11-3 seier. Neste kamp var avgjørende. Tyske HSG Wetter­stadt/Br hadde slått Kolbotn med 1 mål og hadde dominert så langt i turneringen. De spilte et offensivt forsvar, men visste ikke at det er noe Ski 1 elsker å spille mot. Total Ski­dominans og klar 17-11 seier mot et meget godt tysk lag. Nå var vi på gang, og nabooppgjøret mot Kol­botn stod igjen. Full tenning, og seier 10-8 i en artig kamp mot våre gode naboer. Siste kamp før finalen gikk mot en annen puljevinner fra mellomspillet, Randaberg. Her var nervene på høykant, og vi måtte ut i ekstraomganger før vi dro det i land med 14-13 seier. Alle de 3 siste kampene dro til seg publikum rundt hele banen, og stemningen var høy – veldig artig.
Finalen mot danske Hei Skærning, ble preget av noe nerver fra Ski-spillerne. Etter en jevn innledning, gikk de gode danskene opp i en 5-måls ledelse. Dette ble tatt igjen i annen omgang, men etter litt slurv fra oss både i forsvar og angrep vant de til slutt greit 22-16. De var gode, men vi satt med en følelse av at vi ikke fikk vist oss fra vår aller beste side – men det var kanskje danskene sin fortjeneste? Uansett gratulerer til Hei Skærning! Også på Ski 1 kom samtlige spillere på scoringslisten i løpet av turneringen, inklusive målvaktene som også spiller ute. Totalt sett er vi veldig godt fornøyd med 2 finalelag av 2 mulige –ingen andre klubber klarte det !

hand2
Foreløpig siste triumf for Ski J93 kom i A-finalen i Tusenfrydcup 2007.

Seier til J93 i Tusenfrydcup!
Sesongoppkjøringen til Ski’s J93 lag er i gang for fullt. Spillergruppen er relativt stor, og ca. halvparten har deltatt på felles treninger de siste 2-3 ukene. Etter en litt variabel Nif-cup forrige helg var det nå klart for Tusenfrydcup på hjemmebane. Vi stilte med 2 lag, og begge lagene viste både humør og innsats underveis. Ski 2 varierte litt lørdagen pga. lite balltrening, men innsatsen var upåklagelig. De viste frem gode ferdigheter søndag med seier mot Lørenskog, og selv om Skogstrand var hakket vassere i neste kamp, så følte vi at det var en veldig positiv trend i laget. Mange fulgte opp suksesstaktene fra Dronninglund i sommer, og bidro positivt i kampen.
Ski 1 hadde fått en relativt grei innledende pulje, som ble brukt til tempotrening, og resulterte i 3 greie seire. Sluttspillet ble også en bekreftelse på at tempoet begynner å bli ganske bra, og ikke minst at de tekniske feilene er færre, selv om det fortsatt er veldig mye å hente på denne biten.
Startet med greie seire over Faaberg 1 og Holmlia, før den antatt sterkeste motstanderen Gressvik ble slått ut i semifinalen. Her var det fart fra første sekund, og allerede etter 3 minutter var det scoret 7 mål i kampen. Etter hvert roet det seg noe, men tempoet var bra hele kampen igjennom, og Ski dro sikkert ifra til en grei 18-10 seier.
Finalen var mot Skogstrand, som forøvrig hadde slått ut Ski 2 før på dagen. Tid for revansj tenkte vi– og det fikk vi denne gangen. En litt halvslakk åpning, men det ble stor bedring utover i kampen. Forsvaret var bra, kontringene raske, langskuddene satt og fintene fungerte bra. Selv om vi ble litt overivrige fremover innimellom, så klarte jentene å holde konsentrasjonen hele veien, både med returløp og etablert forsvar. Seieren ble til slutt klar, 22-13. Det var mye å glede seg over, og mange som stod for gode prestasjoner, både i angrep og forsvar. Premie ble overrakt av spillere fra Follo HK, som også kåret Tina til banens beste spiller i finalen.
Vi er spente på fortsettelsen, og går inn i en ny spennende sesong med masse god håndball i vente?

Tekst: Finn Magnus


 

3

Ansvarlig utgiver: Ski Papirindustri AS