FollAvis SN

bandy_02
Samling rundt ”buret” for fotografering.

Siden de første innebandykøllene ble importert til Norge fra USA, har sporten de siste årene hatt en jevn, om ikke formidabel økning. De fleste som har gått på skolen etter 1972 har deltatt i sporten. Norsk Bandyforbund dannet en innebandyseksjon i 1988. Dette ble starten på en ny idrettsgren her i landet. Innebandyseksjonen passerte 20000 medlemmer i 2005, og veksten fortsetter, - i løpet 2006 meldte 49 nye klubber seg inn i forbundet.

Forslag til nye regler for fleridrettsforbund, hvor disse kommer dårligere ut økonomisk ved tildeling av midler, har gjort at innebandyforbundet nå ønsker å danne eget forbund. De nye reglene kan bli vedtatt på idrettstinget i mai. Hvis innebandy danner eget forbund vil det bli det 17. største i Norge. Blir alt ved det gamle, ser man ingen vits i å danne eget forbund. Norsk Bandy­forbund vil bli redusert til ca. 5000 medlemmer hvis innebandyen danner eget forbund.

Ski IL innebandyklubb spiller i sitt 8. år
Ski innebandyklubb ble stiftet i 1999 og har i dag ca. 60 medlemmer i alle aldersklasser. Treningen foregår stort sett i Ski Alliansehall.
I slutten av april besøkte vi klubben på en vanlig treningskveld for gutter 93 - 96 i Alliansehallen og snakket med klubbens formann Gro Helene Næss og sportslig leder Eirik Holstad.
- Vi har et veldig godt miljø i klubben, som har medlemmer i alle aldersklasser fra 10 til 60 år, forteller Eirik. – Da sporten er forholdsvis ny her i Ski er det ikke mange som har noen erfaring fra før. Enkelte har spilt bandy eller ishockey og disse har selvfølgelig fordel av dette når de starter opp her.
Klubben stiller med ett herrelag som før årets sesong rykket opp i 4-divisjon hvor de havnet på 4. plass. En prioritert målsetting er å ha nok et herrelag klart til neste sesong, som da spiller i 5. divisjon. Damelaget spiller også i 3. divisjon, i skrivende stund på 3. plass i tabellen.
- Vi har et veldig godt lag, men vi trenger flere damespillere for å få litt mer bredde i laget, samt en trener som kunne skapt litt orden, understreker Gro Helene.

Trenger flere spillere til samtlige lag
- Vi trenger også flere spillere på Lilleguttlaget. Laget rullerer med 10-15 spillere nå, men trenger flere spillere, spesielt årgang 95 - 93, sier Gro Helene. Lilleguttlaget spiller i 1994-serien, selv om de er spillere fra 95- 93. De havnet på 10. plass i Oslo /Akershus serien. Vi har også et Old Boys lag, som er en treningsgruppe. De er også ute etter flere deltakere. Her er det ingen som har spilt før, så det passer for de som har lyst til å leke litt med kølle og ball et par ganger i uka.
I den nye og flotte Alliansehallen har spillerne ypperlige trenings- og kampforhold, og vi lurer på hva det koster å drive med denne idretten?
- Klubben er medlem i Ski Idrettslag og medlemmene betaler henholdsvis – voksne kr. 800.- og barn/ungdom betaler kr. 700.- pr. år for spille­lisensen. Draktene er sponset, sko og køller må spillerne selv betale selv, forteller Eirik. - Jeg synes også at det er verd å nevne at vi kan holde prisene nede, fordi vi har vært så heldige at å få være med i Ski-alliansen.
Hvordan er med skader, ballidretter er jo ofte plaget med dette?
– Det er lite skader på spillerne, reglene tillater ikke særlig mye nærkontakt før spilleren får noen minutter på hvilebenken. Her er vi strenge, forsikrer Eirik
Hvor ofte trener de forskjellige lagene?
- Herrer og damer trener 3 ganger i uka. Old Boys 2 ganger og lilleguttlaget 1 gang, slik er det i hvert fall foreløpig, avslutter Gro Helene. Hun oppfordrer samtlige som synes dette ser spennende ut å ta kontakt.
Kunne du tenke deg å være med i en sport med fremgang ta kontakt. Klubbens webadresse er:
www.ski-ibk.org Gro Helene treffes på mobil: 980 16 931 og Eirik på mobil nr.: 957 71 003.

bandy_03
Gutta på banen har dannet 2 lag og treninga går for fullt, med råd og instruksjoner fra Eirik bak vantet.

 

 

3

Ansvarlig utgiver: Ski Papirindustri AS